Skip navigation
Onderdeel van Alrijne Zorggroep
rijnland logo
Onderdeel van Alrijne Zorggroep
volg ons | Contact | Sitemap | Print | tekst A A A
rijnland homepage

Verblijf in het ziekenhuis

Wij doen er alles aan om uw verblijf in ons ziekenhuis zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen. Wij staan voor deskundige en persoonlijke zorg. Wij proberen dan ook waar mogelijk met individuele wensen rekening te houden, maar we zullen niet alle wensen kunnen honoreren. Goede verpleging van onze patiënten gaat immers vóór alles.

Gemengd verplegenNaar boven

Wij hanteren in ons ziekenhuis een gemengde verpleging. Dit betekent dat op een patiëntenkamer zowel mannen als vrouwen verblijven. Vanzelfsprekend houden medisch specialisten en verpleegkundigen ook op een gemengde kamer rekening met uw privacy. Het is bij elk bed mogelijk gordijnen om het bed dicht te schuiven, zodat u niet zichtbaar bent voor andere patiënten. Indien u niet gemengd verpleegd wilt worden, kunt u dit vóór de opname bij de polikliniek doorgeven. Wij zullen zo veel mogelijk proberen aan uw wens gehoor te geven, maar houdt u er rekening mee dat wij deze wens niet altijd kunnen honoreren.

KamerindelingNaar boven

In ons ziekenhuis hebben wij op beide locaties kamers met één tot zes bedden. De toewijzing van een kamer geschiedt op basis van de aard van uw ziekte, aandoening of operatie.

MaaltijdenNaar boven

Als u meer dagen in het ziekenhuis verblijft, krijgt u iedere dag van de voedingsassistent een menukeuzeformulier. Hierop kunt u uw warme maaltijd samenstellen. Voor de broodmaaltijden hoeft u geen formulier in te vullen. U krijgt deze maaltijden van de voedingsassistent, die u komt vragen wat u wilt eten. Er is een keuzelijst met de etenswaren waaruit u kunt kiezen.

Met vragen en opmerkingen over de maaltijden kunt u bij de voedingsassistent terecht. Ook kunt u het bij de voedingsassistent melden als u bijvoorbeeld vegetarisch wilt eten of als u om godsdienstige redenen andere maaltijden wilt gebruiken. We proberen dan zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. Wanneer u een dieet heeft of als uw specialist een nieuw dieet voorschrijft, zal de diëtiste contact met u opnemen. Als u graag algemene voedingsinformatie wilt, dan kan de verpleging voor u een bezoek van de diëtiste aanvragen.

Op elke afdeling is een patiëntenkoelkast aanwezig voor alle patiënten van die afdeling. Het beheer van de opgeslagen producten is de verantwoordelijkheid van de patiënten zélf.

DagverblijfNaar boven

Bij de meeste afdelingen is een dagverblijf. Als u geen bedrust hoeft te houden, dan kunt u naar het dagverblijf gaan. Daar kunt u bijvoorbeeld lezen, kaarten, televisie kijken of uw bezoek ontvangen.

FaciliteitenNaar boven

U kunt vanuit uw eigen bed gratis televisie kijken en radio luisteren. U mag in het ziekenhuis mobiel bellen, behalve in ruimtes waar een verbod op mobiel bellen geldt. Deze ruimtes kunt u herkennen aan een sticker. U kunt ook een zogenoemde DECT-telefoon huren. Dit is een mobiele telefoon die alleen binnen het ziekenhuis werkt.

Roken/alcohol/drugsNaar boven

Roken is in het hele ziekenhuis verboden. Het is verboden in het ziekenhuis alcohol of drugs in uw bezit te hebben danwel te gebruiken.

BezoekNaar boven

Bezoekers zijn tijdens de aangegeven bezoekuren van harte welkom in ons ziekenhuis. Het is prettig als uw contactpersoon zorgt voor spreiding van het bezoek. Voor uw eigen rust en die van uw medepatiënten is het wenselijk dat er niet meer dan twee bezoekers per patiënt aanwezig zijn.

Einde
Built on Yucan by Desk.nl
© Alrijne Zorggroep 2016 | Proclaimer